Groep 505

Dag van de rechten van de mens 2018

Thema: Recht op een goed leven

Van alle Europese landen weet de Nederlandse jeugd het minste van het bestaan van kinderrechten af. Dat is gek, want ook Nederlandse jongeren hebben veel te maken met mensenrechten. Denk aan de aantasting van hun vrijheid van meningsuiting of privacy via internet en social media, recht op scholing, onderdak en verzorging.

 

Jongeren van de Parochie Peerke Donders en van R-Newt zijn met het thema Recht op goed leven aan de slag gegaan en hebben door middel van een aantal workshops hun verhaal kunnen vertalen op een manier die bij hen past. Op maandagavond 10 december presenteren zij graag het resultaat aan u!

Kom kijken en luisteren naar de boeken die gemaakt zijn in samenwerking met Book to Be, de rapteksten die geschreven zijn met rapper Thomas van Vliet en de foto's die gemaakt zijn onder begeleiding van Paul Scheijmans. Bewonder de creatieve teksten door middel van handlettering onder begeleiding van Studio Droombeeld. En waan je in een spannend interactief fictie verhaal onder begeleiding van mediacoach Joep van der Weijden van de Bibliotheek Midden-Brabant.

 

Klik op de link om het programma voor deze avond te openen (PDF formaat).